Belföld

A TASZ munkatársa is megrongálta a kormány plakátját

plakát (Array)
plakát (Array)

A jogvédő szervezet pedig büszke rá és jogi képviseletet adnak neki. Tanácsokat is adnak, mire kell vigyázni tépkedéskor.

Nem sokáig bírták a bevándorlás-ellenes plakátok, de a rendőrség éber, több rongálót elkaptak már. Akit pedig nem, az elment a rendőrségre és feljelentette önmagát. Mint például Szeles András, a TASZ munkatársa. A jogvédő szervezet a Facebook-oldalán azt írja:

„Büszkék vagyunk munkatársunkra, Szeles Andrásra, aki 2015. június 7-én megrongálta a kormány egyik bevándorló-ellenes plakátját. Arra meg különösen büszkék vagyunk, hogy ezután elment a rendőrségre önfeljelentést tenni. A polgári engedetlenkedés éppen az ilyen civil kurázsiról szól: egy igazságtalan intézkedés ellen, azzal arányos válaszlépést ad valaki. Mivel semmiféle jogorvoslati lehetőség nem áll fenn a kormány gyűlöletkampányával szemben, ezért kollégánk az egyetlen hatékony lépésre szánta el magát: az óriásplakátot megrongálta. Andrást a TASZ képviseli.”

 Kép: TASZ / Facebook

Majd hozzáteszik: „felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ha ilyen lépésre szánjátok el magatokat, akkor óvatosan szedjétek le a plakátot, a keretre vigyázzatok. Egy plakát értéke 20 ezer forint, ami szabálysértési eljárást von maga után. Ha a keret megsérül, az már több mint 200 ezer forint. Ez már bűncselekmény, amiért akár egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az önfeljelentés során érdemes elmondani, hogy a rongálás elismerése mellett tettedet polgári engedetlenségnek, politikai véleménynyilvánításnak tartod, álláspontod szerint tevékenységed nem veszélyes a társadalomra. A letépett papírt pedig dobd ki, lehetőleg a szelektív hulladékgyűjtőbe.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik