Belföld

Már el is kaptak a rendőrök hat embert, akik megrongáltak egy plakátot

plakat(960x640).jpg (Array)
plakat(960x640).jpg (Array)

Ez aztán a gyors igazságszolgáltatás. A rendőrök eleve figyelik a plakátokat. Azt mondták a plakátrongálóknak, hogy "bocs, mégis be kell vinnünk titeket".

Az Index szerint ma hajnalban bevittek a rendőrök hat embert, akik megrongáltak egy bevándorlásellenes kormányplakátot. Hivatalosan 50 ezer forintot nem meghaladó kárértékű szabálysértés miatt lettek előállítva. 

A lap úgy tudja, vasárnap kora reggel még két fiatalt bent tartottak a zuglói kapitányságon, de azóta őket is elengedték. A kár 30 ezer forintos. A plakátokat az Y-GEN Egyesület, az Együtt ifjúsági szervezetének politikai aktivistái festették le. Azért nem tépték le őket, de alaposan megrongálták. Erről Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke rakott ki fotókat. 

rmmel tlt el, hogy egyre tbb plakton ltszik, sokan nem szeretik, ha a kormny el akarja terelni a figyelmet az oktats vlsgrl, a munkanlklisgrl s a szegnysgrl.

Posted by Szigetvári Viktor on Saturday, June 6, 2015

Az egyik előállított aktivista az Indexnek elmondta, fél egy körül estek neki a plakátokatnak, majd miután már végeztek és sétáltak volna hazafelé, vették észre, hogy rendőrök követik őket. A járőrök igazoltatták az Együtt aktivistáit, és rájuk ijesztettek azzal, hogy be is fogják vinni őket, azonban erre mégsem került sor. A fiatalok sétáltak tovább, majd már a Városligetben, egy padnál érte utól őket a rendőrautó, hogy “bocs, mégis be kell vinnünk titeket”.

Az is kiderült, hogy a rendőrség operatívan figyelteti a Budapesten kirakott plakátokat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik