Belföld

Vigyázni kell Budapesten a két Orbánról elnevezett rész között

felujitas(210x140).jpg (Array)
felujitas(210x140).jpg (Array)

Orbánhegyi útról nem lesz egyszerű eljjutni a Szent Orbán térre.

Közműépítési munkák miatt hétfőtől várhatóan augusztus második feléig forgalomkorlátozás lesz a XII. kerületben, az Istenhegyi úton és környékén, közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A BKK tájékoztatása szerint hétfőn az Istenhegyi úton a Nógrádi utca és a Nárcisz utca között a gyalogos- és a közúti forgalmat is korlátozó munkák kezdődnek mindkét oldalon, a járdán. A munkaterület mellett gyalogosfolyosókat alakítanak ki, az érintett útszakaszokon egyszerre csak az egyik oldalon lesz munkavégzés.

A közműmunkák miatt ugyanilyen forgalomkorlátozásra kell számítani az Orbánhegyi úton a Szent Orbán tér és a Stromfeld Aurél út között, valamint a Fodor utcában a 14-es házszám és a Szent Orbán tér között, ahol tilos lesz parkolni.

A gyalogosfolyosókat az úttestből kerítik le, ezért az autósoknak sávszűkületre kell számítaniuk, és a munkaterület mellett csak maximum 30 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak.

A közműépítés a Stromfeld Aurél utat is érinti: az Orbánhegyi út környékén félpályás útlezárás lesz érvényben, a forgalom jelzőőrös irányítás mellett, váltakozó irányban haladhat majd a munkák idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik