Belföld

A Corvinus és a BME összeolvadásáról beszélt az államtitkár

palkovics-laszlo(960x640).jpg (Array)
palkovics-laszlo(960x640).jpg (Array)

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetőivel tárgyalt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, javaslatot kért tőlük az egyetem hatékonyabb működtetésére.

A Napi Gazdaságban megjelent interjúban az államtitkár úgy fogalmazott: “az államtitkárság optimálisabb, átgondoltabb működést szeretne, amit az egyetem vezetésével történt keddi találkozón is megerősített”.

Palkovics László a problémákkal kapcsolatban kiemelte az egyetem karai közti együttműködés hiányát, az intézményen belüli párhuzamosságokat. Példaként említette többek között, hogy 2 nyelvi központot is működtet az egyetem, egyet Pesten, egyet Budán, ökológiai tanszéke van az egyetemnek Budán, Pesten pedig a Gazdaságtudományi Kar Környezettudományi Intézete működik.

A problémák megoldására az államtitkár több lehetőséget is említett, hangsúlyozva, hogy először az egyetemnek kell a belső viszonyokat kitalálnia. “Összeolvadhat a Budapesti Műszaki Egyetemmel a Corvinus, és újra létrejöhet az egykori József Nádor Egyetem, vagy marad a jelenlegi felállás. Ehhez azonban szükséges, hogy mind az egyetemen belüli, mind az egyetemek közötti együttműködések megfelelően működjenek a képzések tekintetében” – mondta.

A Corvinus működésével kapcsolatban megjegyezte, hogy el tudja tartani magát az intézmény, ám az egykori Közgazdaságtudományi Egyetem finanszírozza részben a budai karokat is.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy senki sem akarja a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) szétválasztani, vagy az épületeit eladni. A budai campuson folyó képzések a legjobbak, vagy a legjobbak között vannak országos szinten az agrárképzés területén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik