Belföld
palkovics-laszlo(960x640).jpg (Array)

A Corvinus és a BME összeolvadásáról beszélt az államtitkár

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 06. 05. 06:11

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetőivel tárgyalt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, javaslatot kért tőlük az egyetem hatékonyabb működtetésére.

A Napi Gazdaságban megjelent interjúban az államtitkár úgy fogalmazott: “az államtitkárság optimálisabb, átgondoltabb működést szeretne, amit az egyetem vezetésével történt keddi találkozón is megerősített”.

Palkovics László a problémákkal kapcsolatban kiemelte az egyetem karai közti együttműködés hiányát, az intézményen belüli párhuzamosságokat. Példaként említette többek között, hogy 2 nyelvi központot is működtet az egyetem, egyet Pesten, egyet Budán, ökológiai tanszéke van az egyetemnek Budán, Pesten pedig a Gazdaságtudományi Kar Környezettudományi Intézete működik.

A problémák megoldására az államtitkár több lehetőséget is említett, hangsúlyozva, hogy először az egyetemnek kell a belső viszonyokat kitalálnia. “Összeolvadhat a Budapesti Műszaki Egyetemmel a Corvinus, és újra létrejöhet az egykori József Nádor Egyetem, vagy marad a jelenlegi felállás. Ehhez azonban szükséges, hogy mind az egyetemen belüli, mind az egyetemek közötti együttműködések megfelelően működjenek a képzések tekintetében” – mondta.

A Corvinus működésével kapcsolatban megjegyezte, hogy el tudja tartani magát az intézmény, ám az egykori Közgazdaságtudományi Egyetem finanszírozza részben a budai karokat is.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy senki sem akarja a Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) szétválasztani, vagy az épületeit eladni. A budai campuson folyó képzések a legjobbak, vagy a legjobbak között vannak országos szinten az agrárképzés területén.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.