Belföld

Lapátolják a pénzt Simicska fő riválisánál

utepites(210x140).jpg (Array)
utepites(210x140).jpg (Array)

A Duna Aszfalt két tulajdonosa az ötmilliárdos lottónyereménynél is több profitot termelt tavaly, fele-fele arányban részesülnek az állami közbeszerzéseken igen jól szereplő cég 5,6 milliárdos osztalékából.

Kapcsolódó cikkek

A hétvégén elvitték az álomnyereményt, valaki ötmilliárdot nyert a lottón. Szíjj Lászlónak és Varga Károlynak még ennél is jobb éve volt tavaly, a Duna Aszfalt két tulajdonosa ugyan tavaly már nem duplázták meg árbevételüket, de újabb 60 százalékkal bővítették azt, írja a VS.hu.

Az elsősorban útépítésekben otthonosan mozgó tiszakécskei cég 2012 óta szárnyal – elsősorban a közbeszerzéseken –, a Simicska-Orbán háború óta pedig a Közgép helyét is kezdi átvenni. A lap szerint Szíjj nem ritkán a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel közösen kap megbízásokat, és szponzora a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is.

A Duna Aszfalt versenytársak nélkül nyerte el a felcsúti arborétum felújítási munkálatainak egy részét is, ebben pedig az állami Magyar Fejlesztési Bank is segítette egy 5 milliárd forintos hitelkerettel. Tavaly októberben pedig a Magyar Közút 60 milliárdos beszerzésén a Strabaggal és az EuroAszfalttal közösen vitte el a keret több mint felét, vagyis 33,7 milliárd forintot. Közben Simicska Lajos Közgépének már csak 150 millió forint jutott.

Szíjjék korábban az Indexnek azt mondták, a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban szinte alig építenek utakat, közben pedig több százmilliárdot költenek el épületekre, amiben a Duna Aszfalt egyik leánycégének, a Köraszfaltnak van gyakorlata. A Köraszfalt pedig nemrég vásárolta fel a Magyar Építőnek a többségi részvénycsomagját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik