Belföld

Az ombudsman vizsgálhatja az óvodások politikai célú szerepeltetését

A Magyar Liberális Párt (MLP) az ombudsman állásfoglalását kéri a gyerekek politikai célú szerepeltetése miatt - közölte a MLP hétfőn.

Bősz Anett ügyvivő felidézte: nemrégiben egy mórahalmi kormányablak-avatáson szerepeltettek gyerekeket; egy putnoki szabadtéri rendezvényen a szakadó esőben tartottak kisiskolások bemutatót Balog Zoltán miniszter előtt, ősszel pedig néhány polgármesterjelölt osztott gyerekeknek füzetek, mesekönyvek mellé rejtve politikai szórólapot iskolákban.

Az ügyvivő kitért Vona Gábor Jobbik-elnök közelmúltbeli, ózdi óvodalátogatására, megjegyezve: nem lehet tudni, hogy ki engedélyezte, hogy a gyerekeket politikai célokra használják.

A Liberálisok szerint ha már a józan ész, az etika, a jóérzés nem tartja távol a gyerekektől a politikusokat, akkor a jog eszközével kell érvényt szerezni a gyerekek védelmének. A párt az alapvető jogok biztosától várja, hogy megakadályozza, hogy a legkisebbeket, a legkiszolgáltatottabbakat egyesek politikai játékszerként kezeljék – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik