Belföld

Az Attila úton raktad le a kocsidat? Van egy rossz hírünk!

parkolócetli (Array)
parkolócetli (Array)

Az Attila úti autótemetőnek befellegzett, ha évekkel ezelőtt itthagytad a kocsidat, akkor itt az ideje érte menni, mert napokon belül ellepik a mikuláscsomagok. Fizetős lett a parkolás az I. kerület eddig ingyenes részein.

Az I. kerület eddig az ingyen parkolók Mekkája volt. Eddig a fővárosi küzgyűlés február közepén szavazta meg, hogy a kerület egy rakás útcájában, ahol eddig ingyen lehetett letenni az autót, mostantól ezért fizetni kell majd.

A parkolósítás áldozatai a Fő utca, a Bem rakpart, a Lánchíd utca, a Döbrentei tér, a Döbrentei utca, az Apród utca, a Szarvas tér, az Attila út, az Alagút utca, a Krisztina körút, a Szirtes út, a Hegyalja út és a Sánc utca eddig ingyenes részei lettek. 

Eredetileg május egytől kellett volna fizetni, ez végül egy hónnappal tolódott ki. Máig. Majdnem hatvanmillió forintba került az átépítés, bár építésnek konkrétan nyoma sincs. Parkolóautomaták kerültek ki, a közteresek pedig hetek óta folyamatosan figyelmeztetik az autósokat. A régóta ott parkolók ablaktörlői alá kis piros cetlik kerültek, amik arra figyelemeztetnek, hogy itt hamarosan fizetni kell. 

Kis piros csomagok

A kis piros cetlik mellé hétfőn kis piros csomagok is kerültek. Nem véletlenül. Az Attila úti fizetős parkolás azért lehet problémás sok autósnak, mert ezt az utcát eddig sokan autótemetőnek használták. Mivel ingyen lehetett parkolni, ha nem működött valami a kocsiban, vagy lejártak a papírjai, egyszerűen lerakták itt, és hónapokig utána sem néztek.

Ezért lehet most sok embernek meglepetés, ha egyszer visszamennek megnézni, mi lett az otthagyott autóval. Belepték a mikuláscsomagok, az lett. Feltéve, ha még nem szállították el. 

Megoldódik viszont egy ennél sokkal nagyobb probléma. Az Attila út környékén meglepően sok üzlet és iroda van. Az ott dolgozók eddig nagyon nehezen, vagy nagyon messze tudtak csak parkolni. A környék ugyanis mindig tele volt. A változás már hétfőn reggel látszik. Rengeteg az üres hely, van, ahol egymás mellett akár hat autó is elférne. Persze ára van annak, hogy az itt dolgozók tudnak parkolni. 440 forint óránként. 

Olvasói sztorik