Belföld

Az RTL Klub elárulta, mi történt a besült csütörtöki híradóban

Az RTL Klub Híradója helyett csütörtökön Gálvölgyi Show-t láthattak a csatorna nézői. Kotroczó Róbert hírigazgató az Origónak elmondta, mi történt.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, csütörtökön káoszba fulladt az RTL Klub Híradója. Előbb elsötétült a képernyő, majd a Gálvölgyi Show egy részletében gyönyörködhettek a nézők. Öt perc múlva visszatért Szellő István és minden folytatódott, mintha mi sem történt volna. 18 óra 50 perckor a cannes-i díjas magyar film rendezője beszélt a sikerről, vagyis csak beszélt volna, mert a kép hirtelen megállt, így a műsor a tervezettnél 5-10 perccel hamarabb ért véget.

„Viszlát, a mai híreket elmondjuk majd holnap” – ezzel köszönt el Szellő, majd elnézést kért a hibákért.

Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója az Origónak elmondta: “Az eddigi ismereteink szerint elektromos hálózati hiba okozhatta közvetve a problémát. Már kora délután újraindultak eszközök valószínűleg elektromos zavar miatt, késő délutánra a stúdió mixer működés vált értelmezhetetlenül kuszává, valószínűleg amiatt, hogy rossz sorrendben (véletlenszerűen) újraindultak a komponensei, majd a fő és a tartalék adás kijátszó szerverek működése állt le feltehetően a fent leírt probléma miatt. A kontrollált újraindítás után az esti híradó rendben lezajlott, az eszközök által rögzített log fájlokat a gyártó szakemberei vizsgálják.”

Mióta szerver alapú a rendszer, a legtöbb szerverből van tartalék, ami át tudja venni a hibás feladatait. Erre többször is sor került már, de ezeket az apró malőröket a néző nem veszi észre, bár nap mint nap előfordulnak. Most olyan eszköz mondta be az unalmast, amelyből csak egy darab van a híradó vezérlőjében.

A hírigazgató a portálnak elmondta: „Láttam már ilyen nagyobb leállást a konkurens csatornánál is, akkor is együtt éreztem velük, mert erről a szerkesztők, műsorvezetők nem tehetnek, viszont ők látszanak a képernyőn. Nagy mértékben vagyunk kiszolgáltatva egy rendkívül bonyolult technikának.”

Ajánlott videó