Belföld
devizahiteles tüntetés (Array)

300 devizahiteles tüntetett a Kossuth téren

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2015. 05. 29. 16:51

Megvoltak a kötelező körök a petícióval és kétórás beszédekkel, miközben leállítanák a végrehajtásokat és még a felelős banki alkalmazottakat is bíróság elé citálnák.

Korábban a témában:

A devizahitelek eltörléséért, a bankok felelősségre vonásáért demonstrált pénteken a Nem adom a házamat mozgalom az Igazságügyi Minisztérium előtt. Csaknem 100 aktivista jelent meg a budapesti Kossuth téren. A mozgalom a kétórás tüntetés után átnyújtotta Trócsányi László miniszternek címzett felhívását a tárca helyettes sajtófőnökének.

A megjelentek kifogásolták az elszámolási törvényt. A kb. 300 ember által aláírt petícióban azt követelték, hogy a deviza- és a forinthitelek “jogi rendezéséig”, valamint az okozott károk megtérítéséig minden végrehajtási eljárást függesszenek fel. Azt is követelték, hogy a pénzintézetek fizessenek a folyósított összegnek megfelelő kártalanítást minden kölcsönszerződés után, aminek egy részét az adós, másik hányadát pedig – a károsultak kárának enyhítésére – az állam kapja.

Elengedhetetlennek tartják, hogy minden, a termék bevezetésekor felelős pozícióban levő banki alkalmazottat, politikust, felügyeleti szerv vezetőjét csalás bűntette miatt felelősségre vonjanak.

 

Frissítés: Utat foglaltak a tüntetők

A tüntetők a Kossuth térről átvonultak a József Attila utcára, ahova kétórás ülődemonstrációt hirdettek. A zömmel sárga pólóba öltözött tüntetők elfoglalják a négysávos utat, így ott nem lehet közlekedni. A mozgalom korábban egyeztetett a rendőrséggel az ülődemonstrációról.

Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom alapítója és vezetője azt mondta: amennyiben nem teljesítik kéréseiket, újabb és egyre hosszabb ideig tartó, útzárral járó demonstrációt tartanak majd.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.