Belföld
devizahiteles tüntetés (Array)

300 devizahiteles tüntetett a Kossuth téren

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2015. 05. 29. 16:51

Megvoltak a kötelező körök a petícióval és kétórás beszédekkel, miközben leállítanák a végrehajtásokat és még a felelős banki alkalmazottakat is bíróság elé citálnák.

Korábban a témában:

A devizahitelek eltörléséért, a bankok felelősségre vonásáért demonstrált pénteken a Nem adom a házamat mozgalom az Igazságügyi Minisztérium előtt. Csaknem 100 aktivista jelent meg a budapesti Kossuth téren. A mozgalom a kétórás tüntetés után átnyújtotta Trócsányi László miniszternek címzett felhívását a tárca helyettes sajtófőnökének.

A megjelentek kifogásolták az elszámolási törvényt. A kb. 300 ember által aláírt petícióban azt követelték, hogy a deviza- és a forinthitelek “jogi rendezéséig”, valamint az okozott károk megtérítéséig minden végrehajtási eljárást függesszenek fel. Azt is követelték, hogy a pénzintézetek fizessenek a folyósított összegnek megfelelő kártalanítást minden kölcsönszerződés után, aminek egy részét az adós, másik hányadát pedig – a károsultak kárának enyhítésére – az állam kapja.

Elengedhetetlennek tartják, hogy minden, a termék bevezetésekor felelős pozícióban levő banki alkalmazottat, politikust, felügyeleti szerv vezetőjét csalás bűntette miatt felelősségre vonjanak.

 

Frissítés: Utat foglaltak a tüntetők

A tüntetők a Kossuth térről átvonultak a József Attila utcára, ahova kétórás ülődemonstrációt hirdettek. A zömmel sárga pólóba öltözött tüntetők elfoglalják a négysávos utat, így ott nem lehet közlekedni. A mozgalom korábban egyeztetett a rendőrséggel az ülődemonstrációról.

Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom alapítója és vezetője azt mondta: amennyiben nem teljesítik kéréseiket, újabb és egyre hosszabb ideig tartó, útzárral járó demonstrációt tartanak majd.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.