Belföld

Még nem szabadultunk meg a záporoktól

zápor (Array)
zápor (Array)

Napok óta nem volt ilyen, hogy sem riasztás, sem figyelmeztető előrejelzést nem adott ki a meteorológiai szolgálat. Csütörtökön még az eső és a záporok mellett 19 fok a maximum hőmérséklet, de péntektől jön az igazi meleg.

Csütörtökön keleten is csökken lassan a felhőzet, így előbb az ország nyugati, majd délután már a keleti részén is napos időre számíthatunk, melyet csak a megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhat. Északon és keleten lesznek erősebben felhős időszakok, ám eső, zápor ott is csak elvétve fordulhat elő. Napközben többfelé megélénkül az északi szél, a Duna-Tisza-közén azonban gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 fok körül várható. Késő este 10, 15 fok között lesz a hőmérséklet.

 
Fotó: MTI 

Pénteken a sok napsütést csak kevés gomoly- és fátyolfelhő zavarja. Csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 9 fok között alakul, de északkeleten a fagyzugokban gyenge talajmenti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul.

Szombaton sokat süt a nap, csupán estefelé északon, északnyugaton növekszik meg a gomolyfelhőzet, arrafelé késő este néhány helyen zápor, zivatar kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, csupán zápor, zivatar környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Vasárnap észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt lesz az északias szél, csupán zivatar környezetében erősödhet meg a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik