Belföld

Vajna kaszinójánál tüntettek a flippermúzeumért

A hatóság szerint a flipper szerencsejáték, noha a kiállított gépekbe pénzt sem lehet dobni.

Andy Vajna kormánybiztos Széchenyi téri játékkaszinója előtt találkoztak szerda este azok az emberek, akik demonstratív sétával jelezték: vétek lenne bezárni a budapesti Flippermúzeumot – tudósít a Népszabadság. A muzeális jelentőségű közgyűjtemény egy NAV-vizsgálat miatt kénytelen lehúzni a rolót, az adóhatóság játékteremként kezelte azt.

Szűk tucatnyi tüntető gyűlt össze, akik „A flippermúzeum nem zárhat be” Facebook-csoportban szerveződtek, úgy tudni, többen lemondták a részvételt, mert szerintük nem kéne ekézni a NAV-ot, talán még mindig meg lehetne velük állapodni.

A séta főszervezője rámutatott a Vajna tulajdonában lévő Las Vegas Casinóra, hangot adva véleményének, hogy a hatályos szerencsejáték-törvényt kifejezetten erre a létesítményre és a többi hasonló nevűre szabták. Elhangzott, hogy a Flippermúzeum gépei azért sem lehetnek szerencsejátékok, mert állandó szabadjátékra vannak állítva, pénzt még csak nem is lehet beléjük dobni, ráadásul a flipper ügyességi játék.

A főszervező szerint a flippert sporteszköznek kellene minősíteni, mint például a csocsót és a darts-ot, nyugaton ez már régóta így van. A flipperes közösségeket pedig sportklubok alapítására biztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik