Belföld
Igor Janke (Array)

Kiakadt, újraírta Orbán könyvét

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 05. 27. 14:56

A kormányfőből - Putyinhoz való közeledése miatt - Igor Janke már vadkeletre tekintő cowboyként ír.

Korábban a témában:

A magyarul „Hajrá, magyarok”, lengyelül „A csatár” címmel kiadott Orbán-könyv Janke hazájában siker volt. Az újságíró új fejezettel egészítette ki a kötetet, mert az angol kiadásban szólni akart a keleti nyitásról. Hazájában nagy felzúdulást keltett ugyanis a magyar kormányfő oroszpolitikája, amelynek most három fejezetet szentelt. A Heti Válasz exkluzív lehetőséget kapott A Cowboy vadkeletre tekint című fejezet előközlésére.

“Viktor valamikor azt mondta az egyik legközelebbi, régi fideszes munkatársának: „Tudod, a politikai személyiségeknek két típusa van, kétféle vezető létezik. A keleti és a nyugati. A nyugatiak hisznek az intézményekben, a folyamatokban és a hivatalok jó működési elveiben (governance). A keletiek a személyiségben hisznek, az egyéniség hatékony erejében, az emberben. És én sokkal inkább hiszek ebben a keleti modellben.” E történet jól ismert a hozzá jóindulatú, bár a kormányzási módszereivel szemben egyre kritikusabb Fidesz-vezetők körében. Még ha Viktor ezt nem fejezte is ki ilyen pontosan, akkor is világosan látszik az az evolúció, amelyen átesik. (…)

Amikor Orbán hazatért Kazahsztánból vagy Azerbajdzsánból, azt mondta az egyik tanácsadójának: „Ott rend van, minden működik, minden a helyén. Mindannyian beállnak a sorba, hogy megvalósítsanak egy politikát. Ez működik.” Orbán egyetlen személy, az erős vezető kormányzásának hatékonyságába vetett hite nem csökken. Ugyanakkor továbbra is demokrata. Továbbra is elismeri a választások eredményeit. Magyarország szabad ország, ahol a kormánnyal szemben erős ellenzéki média és szervezetek működnek. A demokrácia lebontásáról szóló vádak Magyarországról abszurdak, de nehéz elfedni Orbán csodálatát az erős keleti vezetők iránt, és a gazdag és erős, de válságba merülő Nyugat-Európától való egyre erősebben jelentkező allergiás idegenkedését. További részletek a Heti Válasz csütörtöki számában.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.