Belföld

Nagy napjai vannak Orbán vejének

tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)
tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios korszerűsítheti Ságvár közvilágítását és az ajkai stadionét.

Az Elios Innovatív Energetikai Zrt. a Roneko Kft.-vel konzorciumban nyerte az ajkai önkormányzat tenderét a nagypályás labdarúgó stadion pályavilágításának kivitelezésére – írja a pénteki közbeszerzési értesítő alapján az mfor.hu. A szerződés összértéke 108,5 millió forint. A munkát egyébként az eredetileg tervezettnél 2,3 millióval olcsóbban vitték el, a tenderen összesen hárman indultak.

Az Elios az elmúlt években komoly tapasztalatot szerzett a stadionvilágításban. Nemrég nyerték el a tatabányai Grosics Gyula Labdarúgó Stadion pályavilágítási szerződését, ugyancsak konzorciumban a Roneko Kft.-vel, illetve egy harmadik partnerrel. Dolgozhatnak Újpesten is a Szusza Ferenc Stadionban, illetve Dunaújváros is őket bízta meg egy LED-fal szállításával és telepítésével. Ugyancsak Dunaújvárosban tavaly pályavilágítást is korszerűsíthették.

Az Elios a közbeszerzési értesítő szerint a somogyi Ságváron 279 millióért szerelhet fel LED-es lámpákkal az utcákat. A cég nyert már a héten ugyanezzel Cegléden, ott 503 millióért telepíthetnek energiatakarékos lámpákat. Sájér Gábor vezérigazgató ott nagyon előremutatónak nevezte a beruházást, amely egyrészt megtakarítás az önkormányzatoknak, másrészt “a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma a LED-es korszerűsítéssel érintett városokban vagy városrészekben jelentősen csökkent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik