Belföld

Cegléd is segít Orbán Ráhel több lábon állásában

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

A kormányfői vő cége újítja fel Cegléd közvilágítását is.

Kapcsolódó cikkek

A hétfőn közzétett közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a Tiborcz István közvetett tulajdonában álló Elios Innovatív Energetikai Zrt. alakíthatja át Cegléd közvilágítását energiatakarékossá. Orbán Viktor miniszterelnök veje tavaly januárig a cég egyik vezetője volt – írja a VS.hu  A mostani pályázat értéke több mint félmilliárd forint.

A ceglédiek – a város honlapjáról – már április 13-án megtudhatták az örömhírt, hogy – a 100 milliós önrész mellett, a pénz nagy részét (közel 600 millió forintot) az EU adja – energiatakarékos lámpákra cserélik szinte teljes közvilágítását. Az erről szóló szerződést április 10-én már alá is írta alá a kivitelező cég képviselőivel a polgármester. Takáts László a beruházásról akkor azt mondta, hogy 120 napon belül a városban “korszerűbb, fényesebb világítás lesz.” Sájér Gábor, a kivitelező Elios Innovatív Energetikai Zrt. cég vezérigazgatója nagyon előremutatónak nevezte a beruházást, amely egyrészt megtakarítás az önkormányzatoknak, másrészt “a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma a LED-es korszerűsítéssel érintett városokban vagy városrészekben jelentősen csökkent. Továbbá a gyalogátkelőhelyeken történő és a kerékpáros balesetek száma is jelentős csökkenést mutatnak.”. 

Mint korábban megírtuk, Tiborcz István cége – a Közbeszerzési Értesítő 2015-ös adatai – idén tarolt a közbeszerzéseken. Nem volt olyan hónap, hogy ne kötöttek volna szerződést. Április 13 millió forint híján 3 milliárd forintot nyert idén, ezzel már meg is haladja a tavalyi eredményét, 2014-ben ugyanis 12 hónap alatt összesen kaptak ennyi közpénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik