Belföld

A Fidesz nem száll le a Helsinki Bizottságról

Pósán László (Array)
Pósán László (Array)

A szervezet beperelte a kormánypártot, amiért olyan kijelentést tulajdonított nekik, amit nem tettek. Ennek ellenére a korábban rasszista kiszólással feltűnő Pósán László megismételte a vádakat.

„A magyar embereknek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon” – mondta Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

Pósán arról is beszélt, hogy szerinte a Helsinki Bizottság „önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat”. „Ezen különösebben nem is lepődünk meg, mert a Helsinki Bizottság) a nemzetközi spekuláns pénztőkének a politikai megrendelését nem egy esetben kiszolgálja” – fogalmazott.

Pósán lényegében a Fidesz péntek délelőtti közleményét ismételte meg, melyre már reagált a Helsinki Bizottság: szerintük a közlemény a legsötétebb időket idézi és olyan kijelentéseket tulajdonít nekik, amilyeneket nem is tettek, ezért beperelték a kormánypártot.

Pósán korábban rasszista kiszólásával is felhívta magára a figyelmet bevándorlásügyben, amikor ezt a kérdést tette fel: „Örülne-e bárki annak, ha az iskolából hazatérő gyermekét a buszon körbeállja hat fekete-afrikai, fenyegető mozdulatokkal, hanghordozással?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik