Belföld

A NAV-nál mószerolja be Habonyt az Együtt és a DK

Habony Árpád (Array)
Habony Árpád (Array)

Miből élhet ez a Habony Árpád nevű, tízmilliókat cégekbe toló majdnem-tanácsadó? - tette fel a kérdést a két párt, majd a NAV-hoz fordult.

Bejelentést tesz az adóhatóságnál az Együtt és a Demokratikus Koalíció, mert Habony Árpád, a kormányfő soha be nem ismert tanácsadója 48 millió forintot fektetett a Modern Media Groupba, aminek a pletykák szerint az új jobboldali médiabirodalom kiépítése lesz a feladata. Az ellenzéki pártok szerint egy bökkenő van: Habonynak nincs kimutatható jövedelme, ezért nem tudni, honnan teremtett elő ekkora tőkét – olvasható az RTL Klub Híradójának oldalán.

A Híradó a cég e-mail címére írt megkeresést, de nem kapott választ az ügyben feltett kérdéseire. Az adóhatóság adótitokra hivakozva nem nyilatkozot az ügyben. Megjegyzik az Együtt és a DK már hónapokkal ezelőtt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Habonynál, aki Lázár János és Rogán Antal szerint ingyen adott olykor pár jótanácsot a kormánynak.

 

A Modern Media Groupot Habony és Győri Tibor, a kormány korábbi államtitkára alapították, majd megemelték a tőkéjét 138 millió forinttal. Habony Londonban is alapított egy vállalkozást Danube Business Consulting néven, ide 2500 fonttal, azaz kb. 1 millió forinttal szállt be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik