Belföld

A Fidesz kiemelt béremelést ígér a pedagógusoknak

A Fidesz a pedagógusok mellett áll - írta közleményében a párt országgyűlési frakciója csütörtökön, reagálva a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által szervezett budapesti tüntetésre.

“A Fidesz a pedagógusok mellett áll, ezért is döntöttünk úgy, hogy – a minden munkavállalót érintő adócsökkentéseken túl – a közszolgálati dolgozók között is kiemelt béremelési programot indítunk a pedagógusoknak. Ez a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelést és kiszámítható életpályát garantál számukra” – áll a dokumentumban.

Hangsúlyozták: az idei év a harmadik, amikor béremelésben részesülnek a pedagógusok, és a béremelés jövőre és 2017-ben is folytatódik, sőt kiterjed a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőkre és a területi gyermekvédelmi szakszolgálatokban dolgozó örökbefogadási tanácsadókra is.

“Ahogy a családtámogatásokban, úgy az oktatásban is számunkra első a gyermek, az oktatásfejlesztésben eddig is és ezután is számítunk a magyar pedagógusokra. A közszféra dolgozói iránti szolidaritásban is osztozunk a PDSZ-szel, ezért is üdvözöljük, hogy a pedagógusok, az ápolók, az orvosok, a katonák és a rendőrök után a kormány ma is újabb béremeléseket jelentett be a szociális és rendészeti területen dolgozó adminisztratív munkavállalóknak. A Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti: a gazdasági növekedéssel arányosan ezután is folytatja az adócsökkentéseket és a béremeléseket” – tudatták.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla: csütörtökön negyven-ötven ember gyűlt össze a fővárosi Blaha Lujza téren, hogy tiltakozzon az oktatás helyzete ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik