Belföld

A Corvinus nem tud szétdarabolásáról

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) jelenleg semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismer az intézmény esetleges átalakításával összefüggésben, ezért arról nem tud véleményt alkotni - közölte a felsőoktatási intézmény az előző napok sajtóinformációira reagálva szerdán.

Keddi sajtóhírek szerint “meg vannak számlálva a napjai” a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszának. A sajt a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai vár újjáépítésére fordítsák.

Az egyetem közleményében kiemelte: a felsőoktatás strukturális átalakításával összefüggő várható egyeztetések során fogják álláspontjukat megfogalmazni, ha a felvetődő javaslatok az intézményt bármilyen szempontból érintik.
Hozzátették: meggyőződésük, hogy a BCE a magyar felsőoktatás egyik legelismertebb és legsikeresebb intézménye az általa művelt tudományterületeken, s jelenlegi hatkarú formájában és nemzetközi beágyazottságával kiemelkedő értéket képvisel.

Ajánlott videó