Belföld

Feldarabolják a Corvinus Egyetemet

corvinus(1)(960x640).jpg (Array)
corvinus(1)(960x640).jpg (Array)

Meg vannak számlálva az egyetem Budai Campusának a napjai, a kertészettudományi, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti karokat leválasztják, a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, a pénzt pedig a Budai Vár újjáépítésére fordítják.

A VS információi szerint holnap fél egykor dolgozói állománygyűlésen jelentik be az intézmény feldarabolását, a gyűlés a Corvinus Budai Campus Villány úti épületének dísztermében lesz. A portál információi szerint a kertészettudományi kar Gödöllőre kerül, a Szent István Egyetemre, a tájépítészeti kar kettéválik: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és/vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fogadja be, az élelmiszer-tudományi kar pedig Hódmezővásárhelyre, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára és/vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre kerül.

A költözést követően a Villányi úti ingatlanokat és a hozzájuk tartozó 7,3 hektáros területet az állam értékesíti, meg nem erősített információk szerint az ezért kapott pénzt a kormány a Budai Vár rekonstrukciójára fordítja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést, válaszukban azt írták, hogy „a magyar felsőoktatás strukturális átalakításának szükségességéről és lehetséges irányairól a széles körben egyeztetett és Kormány által elfogadott „Fokozatváltás a felsőoktatásban” című stratégia tartalmaz részletes információkat. Az egyes intézmények és karok átalakítására vonatkozó javaslat egyeztetése még nem kezdődött el az érintett intézményekkel és azok gazdasági és társadalmi környezetével, ezért az Önök által feltett kérdésekre a későbbiekben tudunk válaszolni. A minisztérium az érintett intézményekkel való egyeztetés megkezdése után az átalakítás irányairól részletes tájékoztatást fog adni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik