Belföld

Kutya lábát tépte szét a BKV mozgólépcsője

mozgólépcső (Array)
mozgólépcső (Array)

Évente nagyjából százötvenen jelzik a társaságnak, hogy cipőjük, ruhájuk tönkrement a mozgólépcsőkön. Ezekre a társaság kártérítést fizet, kutyát viszont nem lenne szabad mozgólépcsőztetni.

Éves szinten nagyjából 150 utas jelzi a BKV-nak, hogy valamilyen baleset érte a mozgólépcsőkön – írja az Index. A portál azután fordult a közlekedési társasághoz, hogy egy olvasó jelezte: a Deák téri mozgólépcső leharapta cipője sarkát.

A kérdéses mozgólépcsőt a szakemberek megvizsgálták, de nem találtak rendellenességet. Más olvasók is jelezték, hogy cipőjük, ruhájuk megrongálódott – egyikük be is vitte a széttépett cipőt és a vásárlást igazoló nyugtát a biztosítási részlegre és megkapta a cipő árát, mínusz kétezer forintot az avultatás miatt.

Sokkal rosszabbul járt egy másik olvasó: neki a kutyája lába sérült meg nagyon súlyosan a mozgólépcsőn. A társaság üzletszabályzata ugyanakkor világosan rendelkezik arról, hogy kutya csak felemelve szállítható, nagyobb testű állat esetében szólni kell a személyzetnek és a tartalékban lévő, álló mozgólépcsőn kell felmenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik