Belföld

Szórta a pénzt Orbán Debrecenben, de a menekülttábort bezárja

orban-debrecenben(210x140).jpg (Array)
orban-debrecenben(210x140).jpg (Array)

A kormányfő sajtótájékoztatót tartott a város polgármesterével, 30 milliárd forint jut a városnak, de a menekülttábort be akarja záratni.

Írtunk már arról ma, hogy megérkezett Debrecenbe a miniszterelnök, tüntetők várták, meg a város polgármestere, a kormánypárti Papp László. Orbán sajtótájékoztatót tartott a városban, itt beszélt terveiről, írja a hvg.

„Önök még nem tartoznak a munkahelyteremtés szempontjából a legjobban teljesítő városok közé” – kezdte, de szerinte a polgármester olyan fejlesztéseket tervez, ami majd változtat ezen a helyzeten. A miniszterelnök szerint a versenyképesség javítása a fő cél, ezért majd hoznak valamilyen innovációs fejlesztést a városba, amiről még nem tudja, pontosan mi lesz, csak azt, hogy 5 milliárd forintot kell adni erre a városnak.

Ezenkívül fejlesztik a debreceni főpályaudvart – 21 milliárdból –, a repülőteret és a Nagyerdő turisztikai infrastruktúráját, angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézményt hoznak létre, új ipari park épül, illetve megújul a Debrecen és Püspökladány közötti vasútvonal is, erre 16 milliárdot szánnak.

Orbán ezután rátért a menekültkérdésre, szerinte a debreceni az nem menekülttábor, hanem „bevándorlótábor”, mert a menekültekkel a magyarok nagylelkűek, szerinte, akik ide jönnek, azok nem azért jönnek, mert el kell jönniük, továbbá bűncselekményt követnek el az illegális határátlépéssel.

A miniszterelnök szerint Brüsszel azt akarja, hogy aki Magyarországra jön, az maradjon is itt, majd pedig még többen jöjjenek. Ő pedig azt akarja, hogy aki itt van, az menjen haza. Azt mondta, hogy a debreceni menekülttábort be kell zárni, ezzel a problémával a magyarok nem kívánnak együtt élni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik