Belföld

Orbán beismerte: hetente egyeztet arról, ki nyerjen

orbán feat bajai híd (Array)
orbán feat bajai híd (Array)

A volt amerikai nagykövet könyvet írt, amiben elmondta, a miniszterelnök hetente találkozott a fejlesztési tárca vezetőjével, hogy megvitassák, ki nyerjen a közbeszerzéseken. Orbán állítja, ez a mai napig így van.

Eleni Kounalakis, korábbi amerikai nagykövet könyvet írt magyarországi élményeiről, erről mi is beszámoltunk korábban, Orbán akkor búcsúzóul annyit mondott a nagykövetnek: „Lószar ez a sok demokrácia!”

Kounalakis könyvében Németh Lászlóné egykori fejlesztési miniszter túlzott őszinteségéről is szó esik: „Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elmondta nekem, hogy minden héten leült Orbánnal, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek.” – írja a volt nagykövet. Németh Lászlóné kifejtette neki: „Ha egy magyar vállalat pályázata versenyképes egy osztrák vagy német vállalatéval, akkor igen, nyerni fognak. Miért kellene, hogy német vállalatok építsék a magyar utakat? És ha a Közgép az egyetlen magyar vállalat, amelyik meg tudja csinálni, miért ne nyerhetnék továbbra is a pályázatokat?”

A témáról az RTL Klub Híradója a normafai népszavazás után megkérdezte a miniszterelnököt is, igaz-e, amit a nagykövet állít.

A miniszterelnök meglepő őszinteséggel azt mondta, ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak annyi változott, hogy már nem Németh Lászlónénak hívják a minisztert.

A Demokratikus Koalíció azonban feljelenti Orbánt, szerintük az Orbán-kormány lemoshatatlan szégyent hoz Magyarországra.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik