Belföld

Mégis normális buszokkal pótolják a Volvókat

busz-man-a21(650x433).jpg (Array)
busz-man-a21(650x433).jpg (Array)

Sok-sok új és újszerű használt buszt szerez be a BKV, hogy beálljon a túl magas ajánlatot tevő VT-Arriva helyére. Mennek a Volvók, jönnek a Mercik Dél-Budára.

A kezdeti riogatás szerencsére nem bizonyult igaznak, ha hinni lehet a BKK Indexnek adott válaszainak: ugyanis azt írják, a VT-Arrivával felmondott szerződés és az így a süllyesztőbe menő klímás Volvo buszok helyett szintén modern buszokat állít forgalomba maga a BKV. A VT-Arriva ugyanis a tervezettnél magasabb árral nyújtotta be ajánlatát az 50 busz üzemeltetésére vonatkozó pályázatra (mivel az eddig erre kötött szerződések május 14-én lejártak).

A megszokott, hét-nyolcéves Volvo Localók helyett a BKV vállalta, hogy tízévesnél nem öregebb, légkondis, alacsonypadlós buszokat állít forgalomba. A cég azt írta, ilyen busz van bőven: május elsejétől 25, november elsejéig további 125, 2016 tavaszáig még 45 Euro6-os motorú modern busz indul el a városban, többet a VT-Arriva üzemeltet majd. Május első felében 15 vadiúj Mercedes Conecto busz is forgalomba állt, és a BKV folyamatosan szerez be jó állapotban lévő korszerű használt buszokat is.

Azt nem írta meg válaszában a BKK, hogy mely vonalakat és városrészeket érinti a VT-Arriva kivonulása, de az Index szerint a térség Dél-Buda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik