Belföld

Konganak az ürességtől a 4-es metró üzletei

Négyes metró (Array)
Négyes metró (Array)

Több mint egy éve adták át a négyes metrót, valamint a hozzá tartozó állomásokat és üzletsorokat. Ezek nagy rész azonban a mai napig üresen áll.

A Bors a Keleti pályaudvarnál, a négyes metró egyik végállomásánál két működő üzletet talált a metró kijáratánál, a Móricz Zsigmond körtérnél és Újbuda-központnál viszont egyet sem. De a kinyitott üzletek forgalma sem olyan, mint az várták a tulajdonok.

„A 34 meghirdetett helyiség bérletére 60 ajánlat érkezett” – tájékoztatta a lapot a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. Alapterülettől és elhelyezkedéstől függően négyzetméterenként 27–45 ezer forint havonta a bérleti díj, nyolc pályázó inkább a bánatpénz elvesztését választotta később, a kinyitás kárára.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint egy összehasonlító becslés alapján a négyes metró vonalán 300 ezres utasszámot terveztek, a valós forgalom azonban jócskán elmarad a becsülttől. „A magasabb tervezett forgalom alapján kialakított bérleti díjakat ennek megfelelően a piac nem igazolta vissza. Azóta a tényleges aluljárói forgalom alapján új bérleti díjakat alakítottunk ki. Az új pályázatok hamarosan meghirdetésre kerülnek” – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik