Belföld

Kilakoltatás Ózdon: közbelép a polgármester

Janiczak Dávid (Array)
Janiczak Dávid (Array)

A Down-szindrómás kisfiút és édesanyját Janiczak Dávid jobbikos polgármester szerint nem lakoltatták ki, sőt, lakhatási gondjaik sincsenek.

A Magyar Narancsra hivatkozva nemrég azt írtuk, az egyik, szociális bérlakásából az utcára küldött édesanya arról panaszkodott, „Down-kóros gyerekemmel együtt tettek utcára, most 14 800 forintból élünk hárman, és ha a Németországban dolgozó két lányom nem támogatna bennünket, már éhen haltunk volna. Így csak hajléktalanok lettünk.”

A cikk megjelenése után megérkezett a polgármester közleménye. A jobbikos Janiczak Dávid állítja:

„Első körben a bérbeadásért felelő ingatlankezelőhöz fordultam, aki arról tájékoztatott, hogy Peternák Lászlóné sohasem állt velük szerződésben, ő mindenfajta jogcím nélkül élt az ingatlanban – vagyis a bérlők a bérbeadó hozzájárulása nélkül fogadták be a családot -, aminek bérlője H. Tamás és H. Csaba, akik 1995. június 30-án létesítettek bérleti jogviszonyt az akkori kezelővel. Bérleti díj nemfizetés miatt bérleti jogviszonyuk 1996. december 31. napjára felmondásra került. A kilakoltatásra vonatkozó bírósági ítélet 1999. október 7. napján emelkedett jogerőre. Az azóta eltelt időben 12 alkalommal került kitűzésre a kilakoltatás időpontja, míg most a 13. esetben kellett végleg elhagyniuk az ingatlant.”

„A kilakoltatás kitűzött időpontja előtt H. Tamás és H. Csaba lakáshasználók valamint az engedély nélkül befogadott Peternák Lászlóné és gyermeke az ingatlant elhagyták. Karhatalom közreműködésével történő végrehajtásra, azaz tényleges kilakoltatásra így nem került sor – mint eddig egyetlen esetben sem a 2015-ös évben – tehát a riportban elhangzottakkal ellentétben sem gyámügy, sem rendőrség nem játszott közre az ingatlan elhagyásánál” – teszi hozzá, végül mindenkit megnyugtat, az érintett családanya kijelentette, „hogy jelenleg édesanyjánál rendben élnek, lakhatási problémájuk nincsen”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik