Belföld

Az Együtt feljelenti a volt minisztert

Hatalommal való visszaélés miatt büntetőfeljelentést tesz Németh Lászlóné volt nemzeti fejlesztési miniszter ellen az Együtt.

Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja arra hivatkozott, hogy Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai nagykövet könyvében azt írta: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült Orbán Viktor kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek.

A politikus bejelentette: az Együtt közérdekű adatigényléseket nyújt be annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntéselőkészítő anyagait, illetve a fejlesztéspolitikai kabinet jegyzőkönyveit.

Hajdu Nóra végül távozásra szólította fel a jelenleg nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárként dolgozó Németh Lászlónét, mert szavai szerint “az ilyen politikusoknak és az ilyen embereknek nincs helyük a közéletben”.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap újságíróknak azt mondta erről a témáról, hogy transzparens módon történik minden döntés, a különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik