Belföld

A kormányhivatal nem tud a hazánkba csempészett német gyerekekről

utlevel(960x640).jpg (Array)
utlevel(960x640).jpg (Array)

A Baranya megyei kormánymegbízott nem tud arról, hogy német állami gondozott gyerekek nevelkednének a megyében, ilyen jelzést eddig sem a jegyzőtől, sem a rendőrségtől nem kapott.

A Magyar Nemzet hétfői cikke szerint Horváth Zoltán ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy a német közszolgálati televíziós csatorna közelmúltban megjelent riportja szerint a gelsenkircheni gyámügyi hivatal vezetői német gyerekeket helyeztek el Magyarországon, hogy pluszpénzhez jussanak.

Az ARD tényfeltáró riportja szerint a gyámügyi hivatal két vezetője szándékosan összejátszhatott a gelsenkircheni St. Josef gyermekotthon vezetőségével. A gyámügy 2007-től egyre több gyereket küldött az otthonba, majd túlterheltségre hivatkozva a gyerekek egy részét Magyarországon helyezték el a Neustart (újrakezdés) GmbH-n keresztül, és ezért gyerekenként 5500 euró pluszpénzt vettek fel. A gyerekek olyan emberekhez kerültek, akik nem is beszéltek németül. A német tulajdonosok cége pécsi székhellyel volt bejegyezve.

Horváth Zoltán leszögezte: ha engedélyező hatóságként a tudomására jutott adatok alapján feltételezhető, hogy nyilvántartás és engedély nélkül végez Baranya megye területén szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatást valamely intézmény, haladéktalanul intézkedik az eljárás megindítása érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik