Belföld

Leállítják az azbeszthulladék szállítását Inotán

Kontrát Károly intézte el, hogy a jövő hét első felében biztosan ne érkezzen mérgező szállítmány a lerakóba.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője a veol.hu-nak elmondta: „Az elmúlt két napban folyamatosan tárgyaltam az illetékesekkel, s sikerült elérnem, hogy a hét első felében, amíg a további lakossági egyeztetések folynak, biztosan nem szállítanak azbeszt tartalmú hulladékot a Partner Depónia Kft. által üzemeltetett lerakóba.” Inotán csütörtökön volt lakossági fórum Inotán, ekkor ígérte meg Kontrát, hogy tesz valamit az ügyben.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a várpalotai önkormányzat határozatban követelte a Pest Megyei Kormányhivataltól, hogy azonnal állítsák le az azbeszttartalmú építési törmelékek városba szállítását, a bezárt Heves megyei cementgyárak veszélyes hulladékát ugyanis ott kívánják mentesíteni az azbeszttől.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ugyanakkor azt mondta: politikai üggyé vált az inotai azbeszthulladék elhelyezése, melyben a hatóságok eljárását kérdőjelezik meg annak ellenére, hogy azok jogszerűen jártak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik