Belföld

A BKK a statikusokra vár az omladozó HÉV-alagútnál

Azt mondják nem állították le az építkezést csak várnak a statikai számítások eredményére.

A VS.hu pénteken írt arról, hogy leállt a budai fonódó villamos építése a HÉV-alagút állapota miatt. Erre reagált a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): “a kivitelezést nem állítottuk le, a kivitelező kötbérterhes határidői élnek”.

A szükséges tervezői nyilatkozatot nem kapták meg az elvárt formában, részlegesen ezt a tervező már megtette, és az eddigi eredmények pozitívak, azonban bizonyos statikai számítások eredményére még várnak – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Emlékeztettek, újabb vágányzár lesz a Margit híd és a Batthyány tér között, amely időszak alatt a Batthyány tér állomás középperonjára beépül az oszlopsor.

A VS.hu pénteken arról írt, hogy a Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszon leállították a budai fonódó villamoshálózat felszíni munkálatait a szentendrei HÉV alagútjának omlásveszélye miatt.

Információik szerint “a többszöri betondarabhullás után a kivitelező most a tervezői nyilatkozatra vár, amely azt igazolja, hogy az alagút födémszerkezete alkalmas a terhelés elviselésére. Addig nem folytatják az építkezést, amíg a nyilatkozatot meg nem kapják” – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik