Belföld

Titok marad, mi került 5,3 milliárdba a Széll Kálmán téren

Titkos a Széll Kálmán tér rekonstrukciójának költségvetése és részletes elszámolása is. Az adatok kiadása aránytalanul nagy sérelmet okozna a kivitelezőnek, állítják.

Nem nyilvános adat a Széll Kálmán tér átépítésének tételes elszámolása. Március közepén lezárták a rekonstrukció első szakaszát – írja a Népszabadság. A kivitelezési konzorcium két tagja, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. és a WIS Holding Befektetési és kereskedelmi Zrt. benyújtotta az első számlát a BKK-nak, ezen a szerződéses összeg öt százaléka, 266,2 millió forint szerepel.

A cég honlapján olvasható teljesítésigazolásban azonban nem közölték, pontosan mire is költötték az összeget. A lap érdeklődésére a BKK közölte: a tételes elszámolást azért nem adják ki, mert “azok szoros összefüggésben állnak a nyertes ajánlattevő részérúől üzleti titoknak nyilvánított árazott költségvetéssel.” A BKK álláspontja szerint “a teljesítési igazoláshoz tartozó tételes elszámolások nyilvánosságra hozatala olyan adatokhoz – védett ismerethez – történő hozzáférést eredményezne, amelyek megismerése a nyertes ajánlattevő kivitelező konzorcium üzleti tevékenységére nézve aránytalan sérelmet okoz.”

Korábban a BKK a tér felújítására kötött kivitelezési szerződés részét képező árazott költségvetést nem adta ki, mivel az ajánlattevő üzleti titokká minősítette azt.

A Népszabadság információi szerint a BRFK pár napon belül elutasította a sikkasztás gyanúja miatt Pécsi Kálmán magánszemély által tett feljelentést, amelyről korábban mi is beszámoltunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik