Belföld

Széll Kálmán tér: sikkasztás miatt tettek feljelentést

széll kálmán (széll kálmán)
széll kálmán (széll kálmán)

Tételes elszámolás hiányában Pécsi Kálmán fővárosi ügyvéd feljelentést tett Tarlós István és Vitézy Dávid ellen – írja a Népszabadság.

Az ügyvéd a feltúrt Széll Kálmán téren átutazva tette fel magában a kérdést, hogy mi kerül ezen 5,3 milliárd forintba. Először a fővárosi önkormányzathoz fordult a kérdéseivel, ahol a Budapesti Közlekedési Központhoz (BKK) irányították – derül ki a Népszabadság cikkéből.

 
Fotó: MTI 

A BKK az 5,3 milliárd forintos keretösszeg mellett csak tételesen felsorolta a munkálatokat, de ár egyik mellett sem szerepelt. A BKK szerint az általuk megjelölt „mérföldkövekhez” tartozó összegek a szerződéses ár összevetésével kiszámíthatók.

Az általuk megjelölt mellékletében 6 építési szakaszra bontották fel a beruházást (amelyeket a közlekedési központ mérföldköveknek nevezhetett), a dokumentum azonban Pécsi Kálmán szerint nem tekinthető tételes elszámolásnak, ezért hétfőn feljelentést tett Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid volt BKK-vezérigazgató ellen a rendőrségen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt.

A BKK szerint azonban téves az a feltevés, hogy úgy kötöttek volna kivitelezői szerződést, hogy nem ismerték volna a kivitelezés összegszerű költségvetését. Szerintük ugyanis a pályázóknak kellett vállalkozási árakkal feltölteni a BKK által kiadott árazatlan költségvetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik