Belföld

Tarlós komoly járatritkítás lehetőségéről beszélt

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 05. 15. 08:16

Budapest főpolgármestere azt mondta: ha valóban kevesebb pénzt kap a főváros, mint tavaly, annak a közösségi közlekedésben is érzékelhető következményei lesznek.

“Némi aggodalommal látom, hogy a jövő évi állami költségvetési tervezetben a fővárosi tömegközlekedés támogatására egyelőre kevesebb még az előirányzat, mint az idén, ami komoly járatritkítást eredményezhet” – szögezte le Tarlós István a Napi Gazdaságnak adott interjúban, amikor Varga Mihály a BKV-val kapcsolatos elképzeléseiről kérdezték. A nemzetgazdasági miniszter egy korábbi beszélgetésben a BKK hatáskörének szűkítéséről, a villamosok helyett az elektromos buszok közlekedéséről beszélt.

Tarlós hozzátette: a kormány és a főváros között jelenleg is zajlik az egyeztetés, így a jelenleg megfogalmazott számok nem tekinthetőek véglegesnek.

A főpolgármester tájékoztatása szerint 2012 és 2020 között felújítják a 3-as metró elöregedett infrastruktúrűját. “megépülhet a felszíni kötött pályás kapcsolatok közül a Baross tér-Újpalota villamosvonal, a Külső Bécsi úti villamosvonal az esztergomi vasútvonalig , az 1-es villamost tovább tudjuk vinni az Etele térig” – mondta el Tarlós István, aki a 4-es metrót a budaörsi virágpiacig bővítené. 

A főpolgármester az új, központi egészségügyi intézménnyel, a “szuperkórházzal” kapcsolatban elmondta: hivatalos megkeresés még nem érkezett Lázár Jánostól: “A magam részéről nem tekintem hivatalos felkérésnek, hogy a televízióban egyszer erről beszélt” – jelentette ki Tarlós arra reagálva, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter kikérte a főváros és a kerületek véleményét az új intézmény elhelyezésével kapcsolatban. “A törvény szerint a polgármesterek csak véleményeket fogalmazhatnak meg. A döntés joga ebben az esetben a kormányé. A döntéshozó azonban még meg sem szólalt az ügyben.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.