Belföld

A Miniszterelnökség megvédi a felcsúti kisvasutat

felcsut(cd510634-2355-418b-8b2a-4c4526d71c3a)(210x140).jpg (Array)
felcsut(cd510634-2355-418b-8b2a-4c4526d71c3a)(210x140).jpg (Array)

Az Európai Unió figyelmét is felkeltette az a kisvasút, amely Bicskétől robogna a felcsúti stadionon át Alcsútra, a Miniszterelnökség szerint nem öncélú fejlesztésről van szó.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős sajtóképviseleténél is megerősítették azt íz értesülést, hogy szemet szúrt a projekt. A vizsgálat során a forgalmi adatokra vonatkozó becsléseket nehéz lesz megmagyarázni, ahogy azt is, hogy hogyan segítené ez a beruházás a közép-dunántúli régió turisztikai fejlesztését.

A projektek kiválasztása teljes mértékben a tagállamok felelőssége – ezt mondták az Európai Bizottságnál, de hozzátették, hogy az utóellenőrzések során, a pályáztatás körülményeire hivatkozva még elvehetik a pénzt.

A Miniszterelnökség közleménye szerint a felcsúti kisvasút-fejlesztés egy koncepció része, a „fejlesztést lehetővé tevő pályázati felhívás célrendszere teljes egészében összecseng a korábbi, hasonló pályázati kiírásokkal. Tehát nem öncélú turisztikai fejlesztésről van szó. Ellenkezőleg, inkább elvárás, hogy a projekt a régió meglevő turisztikai adottságaival összhangban, azokra építve valósuljon meg. A felcsúti kisvasút nem új nyomvonalon valósul meg, hiszen a terület egy részén korábban is volt vasútvonal. A kiemelt felhívás fő célkitűzése a régió turisztikai adottságaival összhangban és azokra építve a turisták igényeihez kapcsolódva innovatív, magas színvonalú, egyedi, önálló vonzerővel bíró turisztikai termékek kialakítása.”

„A felcsúti kisvasúttal kapcsolatban a híresztelésekkel ellentétben ellenőrzési vizsgálat nincs folyamatban” – teszik hozzá.

A Hír24 nemrég becsöngetett Orbán Viktorhoz Felcsúton, nézze meg videónkat.

Olvasói sztorik