Belföld

Nem hagyják annyiban a meleg hirdetés BKK-s elutasítását

melegrandi (Array)
melegrandi (Array)

A levélben a civilszervezet leírja, hogy a melegrandi.hu online meleg társkereső megújulását szerette volna a BKK buszainak oldalán hirdetni. A BKK felületeit bérbe adó Publimont elutasította ezt, méghozzá olyan indokkal, hogy a hirdetés a fiatalkorúak fizikai, szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését károsíthatja.

„Ezzel az indokkal elutasítani a hirdetést diszkriminatív, jogellenes és megalázó a meleg közösség tagjaira nézve.” – írják.
Mindemellett a Publimont elzárkózott döntésük indoklásától, a BKK pedig visszautalta a kérdést a Publimonthoz mondván, ez nem a BKK hatásköre.

 
Fotó: NLC 

Friss Gondolat Egyesület szerint ez az ügy nem egy online társkeresőről és még csak nem is Budapest közlekedési vállalatáról szól, „viszont tökéletesen tükrözi fővárosunk vezetésének kőkorszaki gondolkodásmódját.”
A szervezet szerint, ha Tarlós István támogató nyilatkozatot tenne, akkor rendet tudna tenni: „Kérjük, támogassa, hogy a hirdetés a főváros buszain megjelenhessen!” – kérik a főpolgármestert a nyílt levélben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik