Belföld

Körforgalmakban szédülhet el a vidék

körforgalom budaörs (Array)
körforgalom budaörs (Array)

Közlekedésbiztonsági programot pörget a kormány, emiatt épülhet Apagytól Egerig egy csomó körforgalom. Nettó 840 millió forintot költhetnek el erre a célra.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat, a projekt első köre hat helyen javítja a közlekedésbiztonságot – közölte a fejlesztési tárca csütörtökön. A kormány április végén döntött a Közlekedés Operatív Program “Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projekt támogatásának növeléséről. A projekt első köre hat település – Apagy, Hajdúböszörmény, Kölcse, Nyíregyháza-Oros, Szekszárd és Vásárosnamény – közlekedésbiztonsági helyzetét javítja.

A műszaki tartalom bővítésével körforgalmi fejlesztések kezdődhetnek meg mintegy nettó 840 millió forint költséggel a 25-ös főút három egri, az 51-es főút kalocsai, az 56-os főút szekszárdi és a 83-as főút győri csomópontjában is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan már júniusban megköti a kivitelezési szerződéseket és júliusban átadja a munkaterületet.

A munkálatok 2015 végéig mind a tizenkét helyszínen befejeződnek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Érj haza biztonságban! országos közlekedésbiztonsági programban további 22 új körforgalom terveit készíti elő, ebből kettőt még idén meg is építenek – idézi a közlemény Tasó Lászlót, az NFM infrastruktúráért felelős államtitkárát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik