Belföld

Az MTI kijavította Rogán Antalt

rogán antal (Array)
rogán antal (Array)

Mert azzal ellentétben, amit tegnap írtak, Rogán Antal véletlenül sem mondta azt, hogy a devizahitelesek 23 százalékának nőtt a törlesztőrészlete.

A Vastagbőr szúrta ki, hogy az MTI hogyan javított ki egy hírt Rogán Antalról, amiből esetleg arra lehetett gondolni, hogy Rogán Antal azt mondta, a devizahitelesek 23 százalékának nőtt a törlesztőrészlete a forintosítás után. 

Ez volt a tegnapi nyilatkozat: 

A banki elszámolásban érintett devizahitelesek 77 százalékának csökkent vagy változatlan a törlesztőrészlete – mondta a gazdasági bizottság fideszes a testület keddi ülésén

Rogán Antal elmondta: 51 százalék esetében egyértelműen csökkent, 26 százaléknál változatlan maradt. Kifejtette, hogy a tőketartozás szinte minden esetben komolyan csökkent, már csak azért is, hiszen a forintosításnak köszönhetően ezek a devizahitelesek mentesültek a hitelek átváltási árfolyamánál 17 százalékkal drágább jelenlegi svájci frank árfolyam hatásától. – MTI

Ebből a Vastagbőr is arra tippelt, hogy ha 77 százaléknak csökkent, vagy változatlan a törlesztője, akkor 23 százaléknak nőtt. Nem így az MTI. Ők a hírt arra javították, hogy a maradék 23 százalék törlesztőrészletének változása bizonytalan, mert vagy 90 napon túl nem tudták fizetni a hitelüket, vagy a bank már fel is mondta azt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik