Belföld

Tovább hízik a közmédia

szabo-laszlo-zsolt(960x640).jpg (Array)
szabo-laszlo-zsolt(960x640).jpg (Array)

Júliusban sportcsatornával, jövőre két újabb adóval bővül a közszolgálati televíziós kínálat.

A tavaszi átszervezés óta nőtt a közszolgálati tévék nézettsége, a 15 és 59 éves kor közöttiek körében az átlagnál is nagyobb mértékben. Ezt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója mondta a siófoki Media Hungary konferencián.

Szabó László Zsolt közölte: a változást a tematikus csatornák terjedése és a régió közszolgálati televízióinak jó tapasztalata, ezen belük az M2 gyerekcsatorna sikerei, valamint az M1 megújításának igénye vezette.

Miközben a közszolgálati aktuális csatorna európai szinten is jónak mondható eredményt ért el, a nézők rátaláltak a Duna TV-n azokra a tartalmakra, amelyeket a korábbi főadón néztek – tette hozzá. 

A vezérigazgató szólt arról is, hogy júliusban sportcsatornával, a következő esztendőben pedig két újabb adóval gyarapodik a hazai közszolgálati televíziók kínálata.

Közben egyre nagyobb a jövés-menés az állami tévénél, ahová természetesen a Hír TV-től érkezik az új programigazgató is. A csatorna vezérigazgató-helyettese, Gyurity Mónika péntektől foglalja el posztját az MTVA-nál, ahol Amin Zoltánt váltja programigazgatóként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik