Köztévé (köztévé)
Gazdaság

400 milliós végkielégítések a közmédiánál

Összesen 200-400 millió forint végkielégítést fizethet az MTVA az elbocsátott dolgozóinak. A több mint 160 fős leépítést azonban hamarosan újabb követ – írja a Világgazdaság.

Már végleges az elbocsátási lista az MTVA-nál. A közmédiánál még januárban jelentettek be egy 177 munkavállalót érintő csoportos leépítést, akik közül a szakszervezeteknek legfeljebb 10-15 ember visszavételét sikerült elérniük.

Az MTVA a Világgazdaságnak elmondta: mivel a csoportos létszámcsökkentés indoka is igen sokrétű volt, ezért az érintett munkakörök listája is szerteágazó, így érinti a műsorgyártásban résztvevők mellett az adminisztrációs feladatokat ellátókat és az egyes kiszolgáló területeken tevékenykedő munkavállalókat is. Mindez természetesen a végkielégítések miatt jelentős egyszeri kiadást is jelent a közmédiánál.

A lap információi szerint összesen akár 200-400 millió forintot is kifizethetnek, bár sokakra érvényes a 75 százalékos különadó. Számos közös megegyezés született, gyakori a legalább 6-9 hónapos végkielégítés és akad közel 50 éves munkaviszonnyal is rendelkező dolgozó.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója korábban már bejelentette, hogy a mostani leépítést a közeljövőben újabb hullám követi. A közmédia honlapján elérhető adatok szerint 2014 negyedik negyedévében 2388 fő volt az átlagos létszám a közfoglalkoztatottak együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik