Belföld

Poloskák lepték el a mentőállomást

mentő (Array)
mentő (Array)

Rengeteg túlóra, kevés fizetés, stresszes munka, ez mind egyszerre jellemzi egy rohamkocsis életét. Ma ők is utcára mennek, az ápolókkal együtt tüntetnek.

Mi is beszámoltunk a magyar mentősofőr vonulásáról, Csordás Tibor videóján ámul a világ, de nem minden mentős ennyire elégedett. A hvg arról ír, hogy sok rohamkocsis ma csatlakozik az ápolók tüntetéséhez, együtt mennek utcára, hogy felhívják a figyelmet az egészségügy helyzetére.

Az egyik mentős azt mondta a lapnak, hogy ő Budapest egyik legnagyobb állomásán dolgozik, „és elleptek minket a poloskák. Annyira, hogy nem tudtunk hova leülni, meg lefeküdni, mert teli volt minden velük. Valószínűleg az egyik betegről hordtuk át. De ezt ne úgy képzeld el, hogy egy-két bogár mászott a falon. Csomókban lógtak” – mesélte. Hetekig kérték, hogy takarítsák el őket, amire csak kitérő válaszokat kaptak.

Arról is meséltek, hogy egy néhány ezer forintos nyakrögzítőt sokszor újra fel kell használniuk, mert nincs pénz másikra. „Leszedjük a véres nyakú betegről és visszük tovább. Pedig ez olyan, hogy nem tudod rendesen letakarítani, mert a vér beleivódik a szivacsba. Azt még kimosni sem lehet, szóval lefertőtlenítjük, és tesszük fel a következő betegre” – mondta egy másik mentős, de az is kiderült, hogy pokrócokból és lepedőkből is sokszor hiány van.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója a hvg-nek ezzel kapcsolatban elmondta, hogy két esetben valóban történt olyan, hogy poloskák jutottak a mentőállomás területére, de ilyenkor mindig megtették a szükséges intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik