Belföld

Bővítik a Mol Bubit

A rendszer csúszása miatt fizetett kötbérből tavasszal összesen 22 új dokkoló állomást helyeznek el Budapesten.

A rendszert a dokkoló állomások mellett 50 kerékpárral is bővítik, amelyeket fedezete az a 180 millió forint kötbér, amelyet tavaly szedtek be a rendszer késői indítása miatt.

A tervezett gyűjtőállomások helyszínéről az önkormányzatokkal egyeztettek és a MOL Bubi Facebook-oldalán a felhasználók javaslatait is figyelembe vették. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni.

 
Fotó: Hír24 / Neményi Márton 

Új állomásokat alakítanak ki a II. kerületben a Millenárisnál és a Fény utcai piacnál, a VI. kerületben a Podmaniczky utcában, a VIII. kerületben a Horváth Mihály téren és a II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Kosztolányi Dezső téren, az Újbuda-központnál, a Bertalan Lajos utca és a Stoczek József utca sarkán, a Villányi út–Karolina út kereszteződésben, míg a XII. kerületben a BAH-csomópontnál kerültek ki az új gyűjtőállomások.

Ezen felül gyűjtőállomást épít a kivitelező az Alkotás utca és a Márvány utca sarkán, valamint a Kertészeti Egyetemnél, a Horváth-kertben (a Krisztina körút és az Alagút utca kereszteződénél), a Császár-Komjádi uszodánál, a Margit körútnál a Tölgyfa utcában, a Mechwart ligetnél a Szász Károly utcában, továbbá a Váci úton a Bulcsú utcai, valamint a Váci úton a Dráva utcai kereszteződésnél. A további három gyűjtőállomás helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, ezt követően ezeken a helyszíneken is indulhat a kivitelezés.

Közölték azt is, hogy egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épül a Corvin sétányon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik