Belföld

Napi ciki! „Szar ügy ez, Zsolt!

Csintalan Sándor (Array)
Csintalan Sándor (Array)

A Simicska-Orbán-háború elérte a szárnysegédeket. Csintalan beszólt. Bayer visszavágott. Csintalan erre bevetette az energiacellát.

Az úgy kezdődött, hogy egy hete a Lánchíd Rádió műsorvezetője a Heti Válasznak azt mondta, nem a Simicska-féle médiaholding irányultsága változott, hanem a Fideszé, amelytől több intelligenciát várna. Rogán frakcióvezető és Lázár miniszter nem a Hír TV-t, hanem a cseh kettőt nézi. Nem ők közeledtek a Jobbikhoz, hanem a Széles-féle, most barátinak tekintett Echo Tv, Magyar Hírlap van a Jobbiktól is jobbra. „Vannak ott olyan műsorvezetők, akiktől jobbra már csak a szakadék van”.

Erre reagált egykori kollégájának Bayer Zsolt szerdán a Magyar Hírlapban, egyrészt a Heti Választ és a Népszavát egybemosva, másrészt emlékeztetve rá, hogy a „víziló igen szép állat. Sudár termete, őzlába, karcsú dereka, remek barna színe és sikkes járása egyaránt elbájolók; az ajkai csókra termettek, karószerű fogai miatt a fogorvosok kedvence, apró kidülledő szemei igazi tükrei a víziló szelíd és tiszta lelkének”.

Bayert valóban az ütötte szíven, hogy Csintalan az ő kenyéradójának a médiabirodalmát szélsőjobboldalizta le, amelyektől „jobbra már nincs tér”, és szerinte „vannak ott olyan műsorvezetők, akiktől jobbra már csak szakadék van”.»Értem én a finom, cizellált, burkolt és elegáns célzást, csak azt nem értem, hogy az elmúlt nyolc évben miért nem említette ezt nekem soha a Csintalan. Miként azt sem értem, hogy a sikeres Békemenetek után miért voltam állandó vendége a Hír Tv P8 című egykori műsorának. Hogyan engedhettek be oda egy ilyen magamfajta szélsőséges műsorvezetőt?« – írta Bayer egykori kollégájának, akivel ellentétben ő el tudja képzelni, hogy „S. Lajos elkövető Orbán gyerekeinek támadására ad parancsot”, a 180 fokos fordulatot pedig szerinte az a beszélgetés igazolta, „amelyben a földbunkó, seggrészeg barom” osztotta a célpontosokat. Szerinte „az ember nem lesz áruló, sem ötvenmilliárdért, sem harminc ezüstért. Legfeljebb a Lajos”.

Így jutottunk el odáig, hogy Csintalan elolvasta Bayer önfeltáró vallomását, ivott egy fröccsöt, majd ezt írta.

„Szar ügy ez Zsolt! A szélsőjobb ügyben eszembe se jutottál. Magadra vetted a Te dolgod. Te Bayer Zsolt vagy. Izgalmasan tehetségesen író, kínlódó, szenvedő ember. A hazát szerető.” – írta Facebook-oldalán.

Csintalan baromira nem ért egyet Bayer következtetéseivel, örült volna, ha a publicista nem igazol át a Magyar Hírlaphoz, Echo TV-hez, akkor is örült, amikor ott volt a P8-ban. „Fontos volt, mert kihívás volt. Most is az Vagy. Bár egyre kevésbé.”

Csintalan azt tanácsolja, hogy Bayer álljon meg, igyon egy kávét, majd leírja, kikre nem gondolt még (Szajlai Csaba, Péntek Orsolya) amikor szélsőjobboldalizott, és elnézést kér azoktól, akiket nem említ. Ugyanakkor jelzi, nem véletlenül mondja, amit mond. Azt is írja, hogy megkönnyezte Bayer-interjúját, amit lapunkban olvasott és azt tanácsolja egykori kollégájának, hogy ő is olvasson, és szóljon „a Viktornak! Nem kell Paks. Ott van az energiacella. Nem? Vigyázz magadra! Ölelés css” Itt azonban nincs vége, mert utóiratként, később hozzéteszi, ő úgy emlékszik, hogy Bayert tőlük a Csermely üldözte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik