Belföld

Habonyra lecsaphat a NAV

habony (Array)
habony (Array)

Az adóhatóság értékelhetőnek tartja az Együtt bejelentését és utánanéz annak, hogy Orbán nem-tanácsadója miből indít médiavállalkozást – írja a Népszabadság.

„Tájékoztatom, hogy a közérdekű bejelentésben szereplő adózó ügyében a szükségessé vált intézkedéseket megtettem” – válaszolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési főosztálya Szigetvári Viktornak, aki vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Habony Árpád ellen.

Az Együtt elnöke azután fordult a NAV-hoz, hogy kiderült: Habony 50 százalékban tulajdonosa az áprilisban megalapított Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-nek, amely médiabirodalom kialakítására készül – derül ki a Népszabadság cikkéből.

Bár Habony gyakran jelenik meg a kormányfő és más fideszes politikusok társaságában, nincs tanácsadói szerződése sem a Miniszterelnökséggel, sem a Fidesz-frakcióval, így innen származó bevétele sem lehet. Az elmúlt években a nevén lévő egyetlen vállalkozás sem jövedelmezett. Esetleges munkaviszonyáról nem tudni. A médiában viszont rendszeresen jelennek meg beszámolók fényűző életviteléről, arról, hogy luxusautóval jár, különösen drága ruhákat, különleges táskákat hord.

Abból, hogy a NAV érdeminek ítélte a bejelentést, nem következik, hogy vagyonosodási vizsgálat indul. Ha a bevallási adatokból nem látszik, hogy miből futja a Gucci-táskára, több százezer forintos ruhadarabokra, akkor indulhat a vizsgálat. De erről a NAV már nem tájékoztatja a bejelentőt, ez az adótitok megsértése lenne. Az egyetlen, aki a vizsgálat megindításáról beszámolhatna, az maga Habony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik