Belföld

Berki Krisztiánról is döntenünk kell a Nemzeti Konzultációban

Nemzeti Konzultáció (Array)
Nemzeti Konzultáció (Array)

Képes segédlet a bevándorlókról szóló bonyolult kérdőív kitöltéséhez.

Nemsokára minden 18 év feletti magyarhoz megérkezik a Nemzeti Konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról című dokumentum.

Mivel a több mint nyolcmillió kérdőív előállítása, kézbesítése közel egymilliárd forintba kerül (azaz a hazai költségvetésből finanszírozott menekültügyi kiadások közel kétszeresébe), rendkívül fontos, hogy a törvénytisztelő állampolgárok helyesen töltsék ki a postán érkező dokumentumot.

Igen ám, de a nemzeti konzultációk szövege rendszerint kissé összetett, ebben az új kérdőívben is olyan szavak szerepelnek, mint a térnyerés vagy a megélhetési bevándorló, ezért tartunk tőle, hogy nem mindenki tudja majd a megfelelő választ adni a kétségkívül fontos témákat feszegető kérdésekre.

Véleményünk szerint nagyban segítené az állampolgárokat, ha a kérdések illusztrációkkal lennének gazdagítva, pontosabban: szép színes képeken jelennének meg, megfelelő történelmi korszakba ágyazva. Feltételezzük, hogy az íveken már nem lehet változtatni, ezért megpróbálunk mi segíteni a magunk módján.


Munkácsy Mihály: Honfoglalás
 


IV. Béla király menekül az őt üldöző tatárok elől a Képes Krónika ábrázolásában
 


Wagner Sándor: Dugovics Titusz önfeláldozása
 


Bem apó képe a lengyel tízzlotyson a nyolcvanas évek elején
 


Alois Mock és Horn Gyula külügyminiszterek lebontják az osztrák-magyar határt 1989-ben.
 


Egy magyar pár.
 


Megemlékezés a romagyilkosságok áldozataira a tatárszentgyörgyi katolikus templomban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik