Belföld

Orbán miatt ment el itthonról, most félmillióért mosogat

Az apa nyílt levelet tett közzé, Orbánt okolta családja széteséséért. Fia nemrég írta alá a szerződését Angliában.

Szomorú és elkeseredett nyílt levél kering aFacebookon, amit szerzője Orbánt Viktornak írt, számoltunk be róla nem is olyan régen. Cserpák István elpanaszolja, hogy már a harmadik fiától kellett elbúcsúznia, mert az is kiutazott Angliába dolgozni. Szerinte ott nyolcórányi munkával tízszer annyit keres majd, mint itthon, majd felteszi a kérdést: ezért szavazott rá az utóbbi években? Cserpák azt írja, úgy döntött, elege van, és a családdal együtt ő is költözik.

Később a Bors meglátogatta az apát, akkor derült ki, hogy a férfinak négy gyereke van, elsőként a legkisebb, 22 éves Ádám költözött ki. Ádám testvérével, a 25 éves Alexszel dolgozott itthon egy autómosóban. Az édesapa elmondása szerint volt olyan hónap, hogy a fiúk ketten 20 ezer forintot kerestek. Ádám Cambridge-be ment ki mosogatni, havi 320 ezer forint volt a kezdő fizetése. Két hónappal később követte őt a legnagyobb, Roland, akinek három szakmája is van. Ő most azt tervezi, hogy feleségét és gyermekét kiköltözteti.

Legutóbb Alexet kísértük ki Ferihegyre, könnyek közt búcsúztunk tőle. Ő is mosogatni fog – mondta el a lapnak Cserpák István, aki annyira elkeseredett, hogy elhatározta: mindent felszámol Magyarországon és feleségével követik fiaikat. Mint kiderült, azért is csalódott különösen, mert korábban Fidesz-szavazó volt.

A bulvárlap most azt írja, hogy ugyan Orbán nem válaszolt a levélre, de van jó híre is a férfinak. „Harmadik gyerekem, ma írta alá a munkaszerződést, és mától, teljes jogú mosogató, havi közel félmilliós fizetésért. Regisztrált angliai munkavállaló lett. Holnap lesz az első munkanapja.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik