Belföld

Orbán miatt szakadt szét a négygyerekes család

Cserpák István (Array)
Cserpák István (Array)

Cserpák István elkeseredésében nyílt levelet írt a miniszterelnöknek. Négy gyereke közül három hagyta el az országot. Nem lát más választást, mint mindent felszámolni és utánuk menni.

A Bors meglátogatta az édesapát, akinek levele bejárta az internetet. Kifakadásában az 55 éves Cserpák István többek között azt írta:

„Nem kívánom azt az érzést senkinek, amit átéltünk minden alkalommal, mikor egy gyerekem kénytelen volt elmenni. El kéne gondolkodni Viktor, mit műveltek. Én itt akartam leélni az életemet, mindenkit elüldöztök. Köszönöm Viktor. Sikerült még egy boldog, reményekkel teli családot szétszakítani.”

A lap megkereste a levél íróját és kiderült: a férfinak négy gyereke van, elsőként a legkisebb, 22 éves Ádám költözött ki. Ádám testvérével, a 25 éves Alexszel dolgozott itthon egy autómosóban. Az édesapa elmondása szerint volt olyan hónap, hogy a fiúk ketten 20 ezer forintot kerestek. Ádám Cambridge-be ment ki mosogatni, havi 320 ezer forint volt a kezdő fizetése. Két hónappal később követte őt a legnagyobb, Roland, akinek három szakmája is van. Ő most azt tervezi, hogy feleségét és gyermekét kiköltözteti.

Legutóbb Alexet kísértük ki Ferihegyre, könnyek közt búcsúztunk tőle. Ő is mosogatni fog – mondta el a lapnak Cserpák István, aki annyira elkeseredett, hogy elhatározta: mindent felszámol Magyarországon és feleségével követik fiaikat. Mint kiderült, azért is csalódott különösen, mert korábban Fidesz-szavazó volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik