Belföld

A Fideszben már szitokszó lett a bevándorláspártiság

Az MSZP fejéhez vágták hozzá, hogy a bevándorlás pártján áll, de „a magyar emberek jelentős része” nem. A kormánypárt nem létező problémát sulykol.

„A Fidesz-frakció szerint Magyarország nem tud munkahelyeket teremteni az illegális bevándorlók számára és nem tudja eltartani őket. Ezért kell megoldást találni a növekvő bevándorlás visszaszorítására” – írja közleményében a kormánypárt képviselőcsoportja.

Szerdán idéztük az Így írnánk mi blog írását, melyben kifejtik: a Fidesz-KDNP álproblémát sulykol. 2010-től a tavalyi év végéig mindössze 605 embernek adtunk menedékjogot, ráadásul a hazánk területére belépő menekültek meg sem várják az eljárás végét, hanem továbbmennek más országokba.

„Ujhelyi István mai nyilatkozatából egyértelműen kiderül: az MSZP a bevándorlás pártján áll” – ez is szerepel a Fidesz-frakció közleményében, melyben gyorsan hozzá is teszik, hogy „a magyar emberek jelentős része azonban nem bevándorláspárti”. „A Fidesz-kormányt – a szocialistákkal ellentétben – érdekli az emberek véleménye” – áll a közleményben, noha szintén szerdán maga Kovács Zoltán kormányszóvivő ismerte el, hogy a nemzeti konzultáció nem közvélemény-kutatás, hanem politikai kérdőív, ezért nem is kell megfelelnie a közvélemény-kutatások általános szabályainak.

Ujhelyi egyébként azt vetette fel, hogy ha az emberek véleménye valóban érdekelné a Fideszt, akkor a vasárnapi zárva tartásról kérdezte volna őket.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik