Belföld

Mészáros Lőrinc lett az új Simicska

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

A Blikk szerint Felcsút polgármesterét mára milliárdossá hizlalta az állam.

Míg Simicska Lajostól elvették valamennyi állami birtokát, addig Mészáros Lőrinc cégénél gond nélkül meghosszabbították a pályázat nélkül birtokába került földek szerződéseit – írja a lap. A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) az Aranykorona Mezőgazdasági Zrt.-vel november 4-én kötött megbízási szerződést egy évre a Székesfehérvár melletti öthektárnyi külterületre. A cég mindhárom állami földterületét megtarthatta.

Mészáros Lőrinc az állami földpályázatokon is aratott korábban: Fejér megyében több mint 800 hektárnyi földet nyert el a helyi gazdák elől, húsz évre haszonbérletbe. Orbán földije igazi nagybirtokossá vált néhány év alatt. Jelenleg több mint 3 ezer hektárnyi felett rendelkezik.

Mészáros Lőrinc már más területeken is jobban teljesít az utóbbi időkben, mint Simicska Lajos, aki már hónapok óta nem nyert semmit a közbeszerzéseken. Felcsút polgármestere egy hete viszont vetélytárs nélkül vitt el egy nettó 10 milliárdos megbízást gáterősítésre Békés megyében. Míg Simicskának immár a korábban elnyert munkái is veszélyben vannak (M4-es építésének leállítása) Mészárost egyelőre nem sújtotta egyetlen kormányzati intézkedés sem. A Blikk kereste Simicska Lajost és Mészáros Lőrincet, de eddig nem reagáltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik