Belföld

Május 1.: Thürmer keményen megadóztatná a vagyonokat

A Magyar Munkáspárt elnöke szerint ha Orbán többet tett is a dolgozók életkörülményeinek javításáért, az azért volt, hogy ne lázadjanak a kapitalizmus ellen.

A milliárdos vagyonok egyszeri, 40 százalékos megadóztatását követelte Thürmer Gyula a Kodály köröndön tartott május elsejei beszédében. A Magyar Munkáspárt elnöke emellett legalább 200 ezer forintos munkabér, a tényleges sztrájkjog visszaállítása és a vasárnapi pihenőnap megadása mellett állt ki.

Thürmert mintegy százfős, nagyrészt idősekből álló közönség hallgatta. A szónok szerint ha az Orbán-kabinet elődeinél többet tett is a dolgozók életkörülményeinek javításáért, azzal az volt a célja, hogy az emberek ne lázadjanak, ne akarják megdönteni a kapitalizmust.

A közönség nemzetiszín és vörös zászlól mellett venezuelai lobogót, Hugo Chávez és Nicolás Maduro volt és jelenlegi államfők képét, valamint Simón Bilívár dél-amerikai szabadsághős képét emelték a magasba. Thürmer azt mondta: a forradalom központja ma Latin-Amerikában van. Szerinte a fennálló rendszert lehet jobbá, kényelmesebbé tenni, de attól az még kapitalizmus marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik