Belföld

Trafikgyilkosság: fantomszervezet állt ki a sötétítés mellett

Trafikos gyilkosság: a tragédia helyszíne (trafikos gyilkos,)
Trafikos gyilkosság: a tragédia helyszíne (trafikos gyilkos,)

A dohányboltok lefóliázását zavaros közleményben védő Old Dohányfüstmentes Egyesületnek (ODE) nincs se honlapja, se telefonszáma, se e-mail címe. Az egyesület székhelyén is hiába kerestük őket, a kapuból egy ismeretlen úr visszafordított minket.

Egy 18. kerületi panelház második emeletére van bejegyezve az a dohányzásellenes szervezet, melynek minapi közleménye meglehetősen nagy felháborodást keltett. Az Old Dohányfüstmentes Egyesület a kaposvári trafikoslány brutális megölése után egy meglehetősen zavaros és borzalmas helyesírással megírt közleményben azt közölte, egyáltalán nem tartja jó ötletnek a fóliák eltávolítását, hiszen akkor “az utcáról szabadon láthatók lesznek a dohánydobozok, vagyis az általuk közvetített dohányreklámok, emiatt pedig oka fogyottá válik a törvény és hatályon kívül lesz helyezve”. Az ODE közleményét ezen a linken olvashatja el teljes terjedelemben.

A birosag.hu szerint a szervezet képviselője a nyolcvanas éveiben járó Szécsi László, aki főként 2002-2006-ban volt aktív dohányügyekben. Szécsi akkoriban a homlokzati dohányreklámok elleni harc egyik fő képviselője-szószólója volt. Az alábbi riportban is ő nyilatkozik mint az Országos Dohányfüstmentes Egyesület egyik képviselője.

Olvasói sztorik