Belföld

Országos Kereskedelmi Szövetség: nem kötelező a trafikok fóliázása

Kötelező biztosítani a tulajdonosnak, hogy ne legyen látható az utcáról a dohányáru, a fóliával történő elsötétítés csak ajánlás – közölte a Magyar Hírlappal Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Nem tartalmaz olyan kitételt a dohánykereskedelmi törvény, amely előírná, hogy a trafikok ablakai, illetve ajtaja fóliával legyen elsötétítve – mutatott rá a Magyar Hírlap megkeresésére Vámos György, az OKSZ főtitkára. Ez bnem jelenti azt, hogy bárki leszedheti a fóliát, mivel az eltakarás kötelező, csak annak módjáról dönthet a kereskedő.

A főtitkár emlékeztetett: a törvény kialakításakor az volt a fő szempont, hogy a fiatalok, kisgyerekek ne lássanak be az üzletbe, akkor még senki sem gondolta, hogy az eltakarás kedvez a bűnözőknek. A fóliázásról konkrétan nem rendelkezik a törvény, ez az eszköz csak iránymutatásként szolgál, amelyet a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. javasolt – írják.
Az OKSZ álláspontja szerint a törvény felülvizsgálatára van szükség, meg kell szüntetni a fóliát és a takarást.

A nemzeti dohányboltok fóliázása egy Kaposváron történt gyilkosság kapcsán került a középpontba. Ahogyan korábban megírtuk: egy 20 éves eladónőt több késszúrással ölt meg egy férfi egy trafikban, 22 ezer forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik